31 juli 2012

Egentid de lux.

Ifall någon undrar så har jag det bäst. Jag saknar min underbara familj men ack så skönt det är att ha tid för sig själv. Jag shoppar och umgås och är uppe alldeles för länge.

27 juli 2012

Packning pågår.

Jag packar för fullt. Imorgon åker jag till USA i tolv dagar helt ensam. Man och barn lämnar jag hemma för att roa mig med mina vänner som jag inte har träffat på tio år. Jag är fortfarande helt chockad över att detta händer och kommer antagligen inte fatta det förrän jag går av planet i Detroit och möts av en kär vän.

Jag ska vila, umgås och shoppa. Det är hela planen.

25 juli 2012

Tillfälligt avbrott...

...för det är sommar!

23 juli 2012

Ålderstecken.

Idag hittade jag ett grått hår i ögonbrynen! Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera på detta. Att mitt hår har mer grått än svart har jag vant mig vid och dessutom färgar jag det. Men ögonbrynen!

22 juli 2012

Utflykt till Slottsskogen.

Äntligen en riktig sommardag så vi packade in oss i bilen och åkte till Slottsskogen för att promenera, titta på djuren och leka på lekplatsen. Vi hade en det fantastiskt trevligt.

Bebisgetterna var sötast tyckte vi.


Det är inte varje dag man får sitta på en höna så det gäller att passa på när man får chansen (eller är det en tupp?).


Fina pappa och fina barn.


Och en bild på mamman för ovanlighetens skull.


Fantastisk utsikt över vår vackra stad.


Att stanna för att fika är förstås ett måste på en utflykt. Stella tycker mamman är jobbig som måste fotografera allt så hon gör vad hon kan för att komma undan. Här lyckades hon inte så väldigt bra.


Glassfika.




När vi kom hem tändes grillen och vi åt en smarrig grillmiddag ute på altanen där vi stannade en bra stund.


Det är så härligt med sommar framför allt de soliga dagarna.

20 juli 2012

Minne guldfisk.

Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg på ett ämne som jag nu inte kan komma ihåg. Det var säkert intressant.

18 juli 2012

HURRA!

Jag får på mig mina jeans!!!!!! Det är allt jag har att säga idag.

14 juli 2012

Må bra - mindre perfekt: Jag kommer lyckas.

När vi var och shoppade hade de 50% i Reebokaffären. Eftersom jag tränar i stort sett varje dag och vissa dagar mer än en gång så tvättas det träningskläder väldigt ofta. Tvättmaskinen går på högvarv kan man säga. Jag köpte mig ett par korta tajts och en tröja.

Det är så mycket roligare att prova kläder nu. Det känns som det blir en storlek mindre för varje vecka men så är det förstås inte. Kläder sitter mycket snyggare och varje vecka tar jag ett nytt plagg från högen med kläder som varit för små i evigheter. Det är svårt att beskriva känslan att klä sig i kläder jag gått och klappat på så länge och önskat att jag kunde ha på mig.

Än är det långt kvar men för första gången på många många år tror jag på att jag kommer lyckas. Denna gången går jag i mål!

Resultat efter 10 veckor:
Viktnedgång: 10,5 kg
Midja: - 11,5 cm

Det är nästan så det kommer en tår när jag skriver detta. Det är så viktigt för mig och jag lägger ner så mycket tid. Min kalender är full av inbokade träningspass, målbilden är inpräntad i mitt sinne och mathållningen är strikt. Jag gör detta en gång för alla. En ny livsstil är född och jag är nöjd.

En lugn dag.

I dag har vi varit iväg och fönstershoppat. Jag har tittat på sådant jag vill köpa när jag är USA och skrivit upp vad saker kostar så jag kan jämföra. Mikael har provat jeans så jag vet vilken storlek jag ska köpa till honom och Noel har mest sprungit runt och tjoat. Förutom detta har vi gått runt på parkeringsplatser och tittat på bilar och diskuterat dess märke och om det är en bil som kör fort eller inte. Viktiga saker det där.

Nu kör Noel runt med en docka i sin träbil, Mikael har försvunnit upp på övervåningen och jag ska ge mig i kast med några ansökningar till. Ikväll hoppas jag att jag ska ha ro att sitta i soffan och slappna av istället för att oroa mig för meningsformuleringar och om mitt CV är bra nog eller om jag kanske gör bort mig när jag söker jobb som jag egentligen inte är kvalificerad till. Ska göra så gott jag kan att tänka bort allt det där och försöka försvinna in i någon annans värld i någon film.

Det är en lugn dag.

13 juli 2012

Gnäll.

I dag kör vi mästerskap i gnäll här hemma hos oss. Känner du för att vara med är det bara att komma hit. Högst och mest vinner.

12 juli 2012

Bakom låst dörr.

I dag åker vi till farmor och farfar. Jag behöver sitta och skriva ansökningar i lugn och ro så Noel får leka med farmor. Jag tänker stänga in mig i ett rum med datorn och förhoppningsvis kommer det ord och klokheter ur mig just då när jag faktiskt har tid. Annars är det ju så att jag kommer på fantastiska saker att skriva när jag inte har möjlighet att skriva ner det och sen när jag kan så har jag glömt bort det. Det är nackdelen med världens sämsta minne. Hur som helst det är det som händer här idag. Inga roligheter med andra ord.


 

.



Senare: Nu har jag suttit här i tre timmar och min hjärna är mos men jag tror att jag har fått till ett CV som jag känner mig mer nöjd med än det förra. Nu ska jag bara knåpa ihop några personliga brev. Puh!

11 juli 2012

En utan att göra dag.



Jag sitter på min veranda med ett glas vatten och vickar på tårna.. Det njuter jag av. I dag har vi mest promenerat runt och umgåtts med mormor. Bara haft det skönt. Jag tycker att det kan få fortsätta så här. Det passar mig bra.

10 juli 2012

I dag har...

  • jag haft huvudvärk hela dagen. Sådan där som förlamar en.
  • Noel pratat med sin egen spegelbild och blivit ledsen för att den sa till honom att vara tyst.
  • jag inte tränat för huvudvärken gjorde det omöjligt.
  • jag börjat drickfasta. Bara fem dagar för att komma över en platå.
  • hela familjen hjälpts åt att städa.
  • Stella ansvarat för att vädra och piska mattor.
  • familjen ätit pizza och jag har tittat på.
Snart ska jag titta på "Allsång på Skansen" med Stella och imorgon kommer mormor hit.

09 juli 2012

Upptäcka skogen.

I dag kom Espen för att leka med Noel. Solen sken så vi tog en promenad i skogen. Pojkarna hade varsin liten hink som de plockade kottar och pinnar i, de klättrade på alla stenar och besteg berg.


Längst med vägen fanns det bänkar. Det var väldigt viktigt att sätta sig på varje.


Naturen är verkligen vacker. Lite torra grenar kan skapa ett konstverk.


Klättra i berg kan vara jobbigt så då får man sätta sig ner och vila en liten stund.


Så vackert!

Espen släppte inte sin katt. Den fick klättra med överallt.


När vi kom hem satte vi oss på altanen och fikade lite eller kanske var det mer en fruktstund.






De senaste dagarna.

I fredags öste regnet ner och vi som skulle ha åkt på grillfest men så blev det inte. Vi var alla sugna på grillat så vi bestämde oss för att man kan grilla även om det regnar.


Mikael tände grillen och stod där ute och tittade på regnet som vägrade sluta.
 

Det blev fantastiskt god marinerad kyckling som smälte i munnen så god var den och till det


åt vi bulgursallad och tzatziki. Hur gott som helst. Det gick alldeles utmärkt att grilla i ösregn!


Mums!

 På lördagen åkte vi iväg till Aeroseum med min syster och familj. Det är ett museum med flygplan och helikoptrar. Väldigt spännande tyckte alla.

Här sitter Stella i ett gammalt militärflygplan


och Mikael likaså.


Emmy kör helikoptern vilket hon var väldigt duktig på.


Stella och Emmy.


Stella och Noel.


Efter middagen på lördagen var det dags för lite bandyspel. Barnen höll på med detta länge.


Noel koncentrerar sig hårt för att pricka bollen.


Varsin klubba och varsin boll. Hur roligt som helst.



Oavsett väder kan man hitta på roliga saker. Det är det bästa med sommaren, alla roliga utflykter.

06 juli 2012

Svensk sommar.

Här sitter jag och regnet öser ner utomhus. Efter två dagar av fantastiskt sommarväder slår den svenska sommaren till igen. Jag älskar den svenska sommaren men jag är inte så förtjust i att man aldrig kan veta vad det blir för väder imorgon. Fantastiskt väder idag betyder inte fantastiskt väder imorgon. Just nu längtar jag efter i alla fall två veckor av sol. Jag tycker det är ganska lite begärt faktiskt. Det är ju inte så att jag kräver en hel sommar. Nä, två ynka veckor. Alltså det går bra med fler men på två veckor hinner man både njuta, hinna med en massa sommarutflykter och hemmasitt utan dåligt samvete. Jag vill ha sommarkvällar på altanen, stranddagar, cykelturer, picknick, ja ni hör ju. Jag längtar.

Så nu beställer jag fint väder. Snälla rara väderguden ge oss sol och värme. Läääääänge!

05 juli 2012

Ingen vanlig syn.


Idag har lille Noel haft en händelserik dag på dagis. Han fick gå med på utflykt för första gången. De skulle iväg till Slottsskogen och se på teater vilket betydde att det skulle åkas både buss och spårvagn. Denna kille älskar spårvagnar eller tåg som han kallar dem så ni kan tänka att han var lycklig. Teatern hade han tydligen inte varit så väldigt intresserad av men spårvagnen var toppen.

När vi kom hem lade han sig i soffan och somnade! Sovit i soffan har han inte gjort sen han var en liten plutt. Lilla trötta Ploppen.

04 juli 2012

Utflykt.

I dag bär det av på utflykt. Kakorna bakas för fullt, äggen är kokade och mackorna snart klara. Utelek hela dagen. Tjoho!

03 juli 2012

Bokställ och rödrutig kokbok.

Jag har länge önskat mig ett bokställ till köket för när jag lagar mat ur kokbok eller bara för att ställa en vacker bok på för att den är trevlig att titta på. Det har varit svårt att hitta ett sådant till ett bra pris och samtidigt fint men den som söker den finner. När mannen och jag var ute i affärer helt för oss själva häromveckan fanns den där på rea i en butik som jag redan glömt vad den hette. Vi slog till!


Igår var jag hemma hos en av mina käraste vänner och hon hade köpt en kokbok från 50-talet till mig på loppis. Ni kan tänka att jag blev glad. Rödrutig! Passar perfekt i mitt kök vilket ju hon förstås visste.


Jag har hunnit bläddra i den och den är fylld av klassiska recept. Kanske lagar jag något eller kanske inte. Vi får se men framme ska den få stå och pryda min köksbänk.


Sommaraktivitet.

Ja men då åker väl jag iväg till passenheten och tillbringar några timmar där. Att det är sol och varmt ute får jag låtsas som jag inte har märkt. Vilken fantastiskt trevlig sommaraktivitet. Suck!

Uppdatering: Det tog endast 55 minuter. Det måste vara rekord!

01 juli 2012

Fusk.

Jag har just ätit den absolut godaste kanelbulle någonsin. Jag var tvungen att fuska när jag kände lukten. Det gick inte att motstå. Mums!