31 augusti 2012

Rekordbesök på akuten.

När nässelutslagen började sprida sig upp på benen, dök upp på armarna och när det plötsligt började klia runt munnen kände jag att okej då är det väl bra om jag uppsöker en läkare. Klockan 21.00 en fredagskväll. Jag tog mig iväg till näraktuen som stänger klockan 22.00. När jag går in är det helt TOMT! Jag stannade till och undrade om jag kanske kommit fel men det hade jag inte. Jag träffade läkaren efter två minuter, fick betapred och två tavegyl och sen fick jag åka hem.

Nu sitter jag här med klåda som fortfarande inte försvunnit och nässelutslag över hela fötterna men inget kli någon annanstans. Vet inte om det är bra eller dåligt men jag bestämmer att det är ett gott tecken. Jag hoppas att medicinerna ska kicka in ordentligt snart så att klådan försvinner för jag vill verkligen sova inatt. Skulle det visa sig att sömnen inte kan infinna sig så har jag en plan på vad jag kan hitta på under de tysta nattimmarna. Har ett träningsprojekt som surrar runt i mitt huvud just nu som behöver sättas i ord.

Det är min kvällsstatus. Vad är din?


En hemmadag.

I dag har Noel och jag haft en hemmadag. Det är en dag då man gör vad man känner för och kramas väldigt mycket. Kramarna är det viktigaste av allt. Många många kramar och en och annan puss. När Noel leker med sina bilar och är helt inne i sin lek passar jag på att sitta i soffan och bläddra i tidningar. Det är det bästa sättet att slappa på tycker jag. Te och en eller flera bra tidningar.  


I går promenerade jag bort till torget och köpte tre tidningar om träning. Jag kände att jag behövde lite pepp inom området. Även om träningen har blivit en vana så har jag dagar då jag undrar vad jag håller på med. Ska detta verkligen leda till något? Då behöver jag läsa lite och hitta något spännande som jag vill prova på. Det gjorde jag i tidningen om yoga. Där hade de ett trevligt flödesschema som jag ska testa på nästa vecka. Jag har fastnat lite för yoga för tillfället. Det är bra för mina leder att få stretcha lite då och då så yogaklassen har blivit en favorit. Jag ser ut som en flodhäst som försöker sig på att vara graciös men jag låtsas inte om det. Det är svårt och för det mesta omöjligt men jag gillar det.

Nu sitter vi i soffan. Noel, Stella och jag. Det är mysigt och avslappnande (ja förutom den förbaskade klådan på fötterna).

Nässelutslag.

Jag har fått nässelutslag på båda fötterna. Det kliar så jag blir galen. Fötterna är helt flammiga och svullna och jag har verkligen ingen aning vad det beror på. Har inte gjort något annorlunda eller ätit något ovanligt. Mycket skumt.

Någon som har bra bot mot klåda? Jag dör här!

28 augusti 2012

Så hur går det?

Precis hemkommen från mitt morgonpass på gymmet. I dag kändes kroppen tung så jag fick tvinga den att jobba. Det är så intressant hur samma sak kan vara jobbigt ena dagen och enkelt nästa dag men det är så kroppen fungerar. Jag tränar på i samma takt som förut. Försöker få in 8-12 träningspass i veckan. Vissa ledda av instruktör, andra kör jag själv. Jag kunde aldrig tro att jag skulle lyckas träna så mycket som jag gör men allt handlar om prioriteringar. Vill man så går det. Träningen har blivit ett måste för mig nu. Missar jag en dags träning så blir jag fasligt rastlös. På kvällen ligger jag i sängen och nästan studsar för jag har så mycket energi kvar i kroppen medan huvudet vill sova. Lite så som det är med små barn vars kropp rör sig trots att barnen håller på att ramla sönder i bitar av trötthet. Så är jag.

Jag har gått ner 14 kg sedan start och jag känner mig ganska nöjd. Hade velat att det var lite mer men jag gör så gott jag kan så jag klagar inte. Mitt delmål just nu är att gå under 70 kg till september slut vilket är ett mycket rimligt mål. Jag har ett bröllop att gå på i början av oktober och klänningen hänger och väntar på att jag ska få plats i den. Jag köpte några klänningar i USA som är en storlek för små eftersom jag visste att det är dit jag är på väg.

Förutom träningen så ingår det ju i mitt projekt att vara mindre perfekt i skötandet av hemmet och det vill jag nog påstå att jag klarat lite för bra. Jag går förbi stöket utan att vända på huvudet och sucka. Jag struntar i det och gör det jag var på väg att göra. Jag kommer alltid tycka att det är jobbigt med stök men jag är bra mycket bättre på att hantera det. Jag städar inte varje dag längre och dammsugaren åker inte fram lika ofta vilket är väldigt skönt. Allt måste inte alltid vara perfekt för att man ska må bra. Det finns så mycket annat som är viktigare. Jag tillbringar hellre tiden med barnen.

Så i det stora hela tycker jag att mitt projekt går riktigt bra.

27 augusti 2012

Tankar en vanlig måndag.

Måndag. Rätt så pigg men ofokuserad. Ni vet så där som det kan bli när det finns massor med saker man vill göra men inget känns som det jag ska göra just nu. Jag går från sak till sak, tittar lite och går vidare till nästa. Inget blir gjort men tankarna snurrar. Det är ju inte direkt så att det är brist på saker att göra. Det är det aldrig. Ork och energi har jag men inte motivation tydligen. Inte idag i alla fall.

Det är tankar om veckan, tankar om framtiden, tankar om jobb, tankar om barnen, tankar om renovering, tankar om det jag skulle göra men inte fått gjort, tankar på rutiner, tankar om balans, tankar om förenkling, tankar om träning, tankar om matsedel, tankar om handlingslista, tankar om eftermiddagen, tankar om...

Jag låter helt enkelt tankarna fara i sina banor. De får vara ifred där inne i hjärnan så hoppas jag på att de landar på en mjuk plats inom kort.

25 augusti 2012

Listor.


Här sitter jag och slappar vid datorn när jag har ett bombnedslag att ta tag i. Istället skriver jag en lista över vad jag ska göra. Det där är ju egentligen inte klokt. Vore det inte bättre om jag bara tog tag i det istället för att planera hur det ska gå till? Så typiskt mig. Utan en lista är det inte på riktigt. När man stryker något man gjort klart så blir det verkligt. Själva arbetet räcker inte. Tror ni att jag tänker sluta skriva listor trots att jag vet att det bara är vansinne att fortsätta med det? Nä, precis. Jag älskar listor.

Uppdatering:
Klockan 13.15 - övervåningen klar. Dags för nedervåningen att få sig en omgång.
Klockan 14.30 -  klar med nedervåningen utom köket men behövde en paus för lunch.
Klockan 15.40 - nu bestämmer jag att jag är klar för idag. Det finns saker kvar att göra men det tar jag på måndag.

24 augusti 2012

En högtidsdag.

Vissa dagar blir som högtidsdagar utan att det finns något att egentligen att fira. Jag går runt hemma och känner mig nöjd med tillvaron och grejar med lite allt möjligt utan någon direkt plan utan mest bara för att det är trevligt. Det är tyst i huset för att barnen är iväg på skola och dagis. Jag tänker tankar från början till slut. Hur härligt som helst. En helt vanlig dag. Tills jag går ut till brevlådan och hittar två tidningar och ett paket. På en och samma dag. En iForm, en Drömhem och trädgård och en yogadvd för barn.


Eftersom solen skiner idag satte jag mig ute på altanen med frukt, nötter och Hannas kopp med te och njöt av att bläddra i tidningarna. iForm är min favorittidning. Bra med reportage och en lagom blandning av korta små tips och rådgivning. Det gillar jag. Drömhem är färgglad och full med inspiration.


Nästa vecka planerar jag att börja göra yoga med barnen. Jag älskar att yoga och det ger mig lugn i kroppen och i huvudet så jag känner att det är vettigt för barnen att lära sig. Jag tror att det kan vara väldigt bra för Noel som har väldigt svårt för att varva ner. Det är helt klart värt ett försök känner jag. Han är fortfarande liten men börjar man tidigt så tror jag att han kommer snappa upp det efter hand. Stella har frågat efter att få lära sig yoga länge så hon kommer bli väldigt glad. En kul sak att göra tillsammans. Det man lär barnen i tidig ålder brukar ju ofta vara det som följer med i vuxen ålder. Genom att göra detta tillsammans tänker jag att jag skapar en god grund för dem och genom att jag tränar hemma och tänker på vad jag äter så är jag ett exempel i goda vanor.

Noel säger:

I dag definierade Noel vad alla i vår familj gör på dagarna:

Stella i skolan, Noel dagis, pappa cykla jobbet och mamma kia (ikea).

Äntligen får ni alla veta vad jag egentligen gör hela dagarna. Jag är på Ikea.

22 augusti 2012

Ogjort arbete.

I dag var det dags för tandläkarbesök, besöket jag bävat för hela sommaren. Rotfyllning! Det var en skakig Dorro som begav sig till tandläkaren på morgonen. Jag var inte lycklig. Sedan låg jag där med munnen på vi gavel i över en timme. Fick kramp i käkarna och läpparna skakade stundvis av ansträngning. När han var nästan klar, han skulle bara fylla tanden, så såg han en spricka. En spricka som inte gick att fixa. Så imorgon ska jag dit igen och dra ut tanden. Så totalt onödigt. Jag tyckte lite synd om tandis som jobbat så hårt och så var det inget värt.

Så från och med imorgon har jag en tand mindre. Undra hur det kommer se ut. En kindtand i och för sig men den man använder mest. Det blir intressant.

Det bra med det hela är att räkningen blir mycket lägre. Att dra en tand kostar ingenting i jämförelse med en rotfyllning och krona. Väldigt bra!

21 augusti 2012

Kickstart.

Okej då tar vi och kickar igång det här igen. Semestern är över och vardagen har tagit plats. Det är med visst vemod jag tar mig an hämtning och lämning på dagis och skola och vinka puss hej till mannen. Jag tycker om att ha hela familjen samlad hemma. Just nu är det lite för tyst här. Ingen Stella som sitter och tittar på morgonteve, ingen Noel som leker med sina bilar och gör höga billjud och ingen man som sitter mitt emot mig och grejar på sin dator. Helt klart trist.

 Dagens frukost

Men trots detta så är det ju ändå så att jag älskar vardagen. I vardagen är det vi tillbringar vår mesta tid så det gäller att få den som vi vill ha den. Visst är det så att vardagen bara händer men vissa ramar kan man sätta upp men med utrymme för spontanitet. Jag gillar tanken att jag är chefen över min vardag och jag ser till att bygga upp den på det sätt som jag trivs. Jag tror jag tänker ha lite fokus på det framöver. Hur får jag vardagen att bli så njutbar som möjligt för hela familjen? Vad säger ni? Bra va? Det tänker jag fundera på ett litet tag och sedan ska jag redogöra för vad jag har kommit fram till.

Jag vägrar säga att hösten är här för det anser jag inte att den är. Det är sensommar och jag tänker njuta av den. Framöver när hösten kommer vankas det bröllop. Mannens bror ska gifta sig och gissa vem som ansvarar för planeringen? Jepp, jag förstås. Jag kanske skulle ta och bli bröllopsfixare för det verkar som jag inte riktigt kan komma undan den typen av "uppdrag" i mitt liv. Mitt huvud spinner av idéer men inget är satt än. Träningen och maten är fortfarande prioritet i mitt lilla liv för tillfället. Det kommer det vara länge till. Vad mer som händer framöver får vi se. Det ligger i Arbetsförmedlingens händer skulle man kunna säga. Antar att det blir möte snart nu när semestrarna är över.

Hur känner ni för vardag? Vad har ni för planer?


18 augusti 2012

Frossa.

I dag är hela familjen bjudna på bakverksfrossa hos min kusin. När han fyllde år för ett par veckor sedan fick han en receptbok med bara godsaker. Vi paxade något gott i den genom att skriva vårt namn vid receptet och på kortet stod uppmaningen att baka detta till oss vid någon av våra släktträffar. Nu slår han slag i saken genom att baka allt på en gång. Sicken kille!

I inbjudan till denna frossa står att det är lämpligt att klä sig i mjukisbyxor och också tips på hur man ska göra för att orka äta så mycket som möjligt. Äta jättemycket varje dag men sedan inte äta något dagarna innan. Bra tips eller hur? Jag har inte följt ett enda. Jag funderar på att gå klädd i mina träningskläder som en påminnelse till mig själv att jag inte äter godsaker i mängd. I inbjudan står också att ingen får gå därifrån om man inte hamnat i horisontalläge på golvet. Hmm, vad sägs om att jogga därifrån? Jag tänker våga vara annorlunda. Hehe!

Det ska bli hur trevligt som helst att gå på denna tillställning och jag tänker absolut smaka men främst planerar jag att träna magmusklerna med mycket skratt.

16 augusti 2012

Solen skiner.

Alltså det här med sommar: jag älskar det! Solen skiner och det är varmt och vi håller på och packar för att åka till badstranden. Vi njuter av de sista gemensamma semesterdagarna. Underbart!

14 augusti 2012

I det blå.


Jag har varit hemma i ett par dagar men verkar ha väldigt svårt att komma i fas. På natten är jag hur pigg som helst och på dagen vill jag sova. Hur jobbigt som helst.

Jag har haft en fantastisk vistelse i USA vilket det kommer ett inlägg om inom kort. Det kommer när jag har landat på jorden igen och inte virvlar runt i det blå av trötthet.