Till middag blev det olivkyckling med färsk pasta och sallad (jag frångick min diet idag). Kycklingen är väldigt god och är en favorit här hemma.
Till efterrätt blev det frukt doppade i smält choklad. Både gott och roligt att äta.
Noel åt på sitt lilla sätt. Stapla frukter och sen försöka få på dem på den lilla gaffeln höll honom sysselsatt en lång stund.Recept på Olivkyckling
1 kg kyckling
smör
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök (jag tar både och)
1/2 dl vitt vin eller 1 msk pressad citron + 2 msk vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 tsk rosmarin (jag tar timjan)
12-16 svarta oliver med kärnor
4 lagerblad
2 tsk kinesisk soja
2 1/2 dl mellangrädde
Bryn kycklingen i smör. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, lagerblad, soja och grädde. Låt koka ca 20 min i såsen. Servera med kokt pasta eller ris.
Å vilken härlig dag! Alla ser ut att vara grymt nöjda :-)
SvaraRadera