22 december 2011
Fikonmarmelad.
Igår fick jag plötsligt för mig att jag var tvungen att göra fikonmarmelad. Jag har aldrig smakat fikonmarmelad och vad jag vet så är jag inte speciellt förtjust i fikon men marmelad till brieosten kände jag ett stort behov av. Så igår ställde jag mig och lagade. Jag använde det här receptet som inspiration men eftersom jag inte tål lime bytte jag ut det mot vatten med citronsyra och eftersom jag har tänkt att ha med marmeladen till min familj på julafton fick jag utesluta kardemumman och nejlikan också. Jag tog i äkta vanilj och lite honung istället. Jag tycker den blev mycket mycket god så den får följa med och fira jul.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fikon och Brie, mumsfillibabba!
SvaraRaderaÖnskar dig GOD JUL, julekram Tina
Å vilken spännande variant du har gjort. Vanilj i låter ju kalasgott. Kram på dig!
SvaraRaderaTina: Såååå fantastiskt gott! God Jul på dig Tina. kram
SvaraRaderamin tekopp: Det ÄR riktigt gott! kramelikram