Jag gör min pesto med ruccola istället för basilika för det tycker jag är godare.
Istället för att bara använda pinjenötter tar jag även cashewnötter för jag tycker att pinje har så genomträngande smak så jag blandar gärna.
I med en massa ruccola tillsammans med alla nötterna och blanda blanda
så det blir en sådan här röra av det hela.
Vitlöken är oerhört viktigt. Ingen pesto utan vitlök!
Det ska vara mycket parmesanost men jag hade inte så mycket hemma så det fick bli så mycket som jag hade.
Olja, mycket olja. De flesta använder nog olivolja men jag tar raps.
När det är klart ser det ut så hör. Grönt och fint!
Här är hjälpredan. Han skalade vitlöken åt mig för det är ju ett måste när man ska använda den i pesto
Finaste lille hjälpredan. :)
SvaraRaderaJag älskar pesto! Men jag kör basilikavarianten och fryser in så att jag har så att jag klarar mig hela vintern. Ljuvligt gott! :)
Kram Lotta