27 september 2007

Grey's Anatomy och en massa pladder...

Äntligen har den nya säsongen av Grey's Anatomy börjat. Hösten är här med kvällsmörker, tända ljus, roiboste och en massa mörk choklad. Helst i många olika fasonger.

När det är Grey's samlas vi,K, H och jag en soffa, i ett vardagsrum med ovan nämnda tillbehör och bara njuter. Förutom kanske ikväll då det var lite för mycket blod för vår smak. Men ändå mysigt. Mycket mysigt!

Men ni ska inte tro att kvällen slutar med att Grey's avsnittet tar slut. Nej, nej...kvällen har bara börjat. Efter avsnittet kommer pladdret, pratandet i mun på varandra och fnisset igång. Oj, vad det pratas. Vad vi pratar om? Ja, det skulle ni allt bra gärna vilja veta! Den som kan referera en kväll med oss ska få medalj(ja H, jag vet...du ska få en medalj). Jag tror ingen av oss kan återge alla samtalsämnen vi lyckas avverka på en kväll.

Kvällspladdret började med en lång diskussion om jul. Ja, ni läste rätt. JUL! Julen börjar planeras i september i vårat gäng. Av den enkla anledningen att jul för oss är oerhört viktigt. December månad innebär att klämma in så mycket mys man bara kan. Mest mys vinner!

Men det viktigaste under kvällens pladder var nog det avslutande ämnet. Vad ska vi ha på oss i vinter? Problemen är många. För K handlar det mest om att hon fryser så fasansfullt mycket och att alla kjolar i affärerna är för korta. Vilket då förstås innebär att här måste det köpas stövlar. Inte vilka stövlar som helst utan sånna med lite klack som inte ser ut som traktorstövlar (Ks stövlar sen innan är traktorstövlar)och förbjude att dom ska se ut som ridstövlar. Det andra problemet är att hennes kappa, som är sååå snygg, är alldeles för kall och att hitta en snygg tjock jacka som ser bra ut...hmmm, det är ingen lätt match. För H är problemen inte så stora som för K. Hon har ju redan köpt världens finaste skinnkappa i brunt men även hon behöver ett par stövlar. När det gäller stövlar kan man enkelt säga att hon har samma problem som K (dom är systrar). Nä, hennes stora problem, bohem som hon är, är att hon vill ha en basker. Många baskrar ute i affärerna i höst,men hennes man tycker inte att det är snyggt. Så vad ska hon göra? Ja, det problemet lyckades vi faktiskt inte lösa. Vi hade för lite tid för det. Då har vi lilla mig kvar. Suck! Jag behöver en kappa, en snygg kappa i svart eller grått. Ja, det finns hur många som helst i affärerna. Tro mig, jag vet! Men ingen ser ut som den jag har i mitt huvud. Ingen ser ut som den jag har fantiserat ihop. Det är hur jobbigt som helst. Dessutom måste även jag ha ett par nya stövlar. Mina stövlar som jag köpte förra året är dom snyggaste stövlar jag vet, men dom är bruna. Hör och häpna! Dom är bruna och alla som har lite koll vet att en vinter som jag får inte ha bruna kläder så jag måste hitta mig ett par svarta. Jag älskar att handla skor så det stör mig egentligen inte men suck vad dyrt det är med snygga stövlar.
Det sista vi kom fram till gällande kläder vi ska bära i höst är att jag är den enda som passar i hatt. Tänk...jag passar i hatt. Och min farmors hatt passar mig perfekt tyckte alla. Det var kul tyckte jag.

Nu har H och K gått hem och jag känner mig helt hög (kan kanske vara för att jag fick hälla i mig massor med tavegyl för att jag visst inte tålde honungen). Vi har så fantastisk roligt ihop.

Visst kan man tro att vi inte träffas så ofta. Då vill jag informera att vi träffas varje dag men då är våra barn med. Och när barnen är med hinner vi ju inte prata om så här viktiga saker.

3 kommentarer:

  1. K här. Jag är snygg nästintill till oigenkännlighet efter dagens spa-behandling (en hårklippning). Hos frissan fanns senaste numret av Amelia. Mycket inressant. Jag som typ aldrig köper veckotidningar kanske måste köpa det numret. Där fanns 2 intressanta reportage, som jag hann spana in: Ett höstkappa-reportage med maaaaazza kappor uppdelade efter prisklass (problem här: första kategorin var kappor under 1000 kr, sen 2000 kr å så upp ett par snäpp till. K undrar: Var är de snygga kapporna för 500 kr?? (Svar: På GEKÅS!! MÅSTE DIT SNARAST!!) Kanske kan liten D hitta sin drömkappa i Amelia?

    Sen var där även ett reportage där tjejen skulle shoppa en ny höstgarderob för 3000 spänn och så fick man se hur hon spenderat 3000 på vardera HM, Åhléns, Lindex å nåt mer ställe å vad hon fick för pengarna. Mycket intressant.

    SKÅL i roibos med citrushonung!

    SvaraRadera
  2. Lol! Vilken underbar återgivning av vår kväll! Tycker du kan ta medaljen själv som mindes allt så bra. (Förresten brukar jag ju bli utlovad medeljer som jag aldrig får, hihi).

    Som inlägg till villeosagamammans långa prat om kläder: Jag var på Lindex igår och köpte mig precis den bohem-scarfen som jag ville ha (för en liten kupong jag hade!) men någon basker hittade jag inte, inte på 421 iaf. Där hade alla huvudbonader skärm och såg ut som nåt Barbra Streisand hade på sig i Funny Girl. Jag tyckte inte jag passade i dom. Men jag har nog planer på att ta en sväng i affärerna idag med de små telningarna och köpa nån av alla de trevliga vita blusar som jag ser överallt.

    Hur går det själv i stöveljakten?

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hahahaha tjejer....ni är underbara!

    H: jag är säker på att vi hittar en basker till dig snart.

    K: ta med dig den där tidningen. Den verkar asintressant!

    SvaraRadera