30 december 2009

Ingen sömn för mamman

I dag är min bebis inte nöjd. Han gråter för minsta lilla. Vill inte sova. Och vägrar rapa när det skulle passa bra att han gjorde det.

Pappan är sjuk och mamman är galet trött och undrar om hon någonsin ska få sova igen. Det var meningen att idag skulle vara dagen då den här mamman skulle få sova massor med timmar medan pappan tog hand om Mumin. Men nej, så blev det inte. Istället har mamman fulla ansvaret för bebis och pappan sover.

Och just idag väljer då alltså Mumin att vara missnöjd. Han som brukar vara snäll och lugn. Istället ska han sitta fast på mamman hela tiden.

Suck för sånna här dagar. Framför allt när de infaller helt fel dag.

24 december 2009

God Jul! Merry Christmas!

God Jul till er alla!

Julen är den bästa högtiden på året. Mamman njuter varje minut. Det är så underbart att se Myrans förväntansfulla ögon när hon vaknar på morgonen. Det är fantastiskt att vakna med sin man vid sidan och i år med en Mumin liggandes på magen.

Förutom allt det mysiga med gran, julklappar och tomtegröt minns vi också speciellt anledningen till att vi firar jul. Julen är tiden då vi firar Kristus födelse. Den viktigaste personen i vår tid. Vår Frälsare som vi är tacksamma till för precis allt som vi har.

Nu ska vi ha vår traditionella julgranspicknick. Allså...man lägger duken på golvet framför granen och dukar upp julfrukosten där istället för på bordet. Sen sitter man där och äter och Myran får öppna sina morgonjulklappar. Hur mysigt som helst!

Vi önskar er en underbar julhögtid.


***
Merry Christmas to you all!

Christmas is the best holiday of the year. I cherish every moment of it. i love seeing my daughters eyes when she wakes up in the morning, it's so nice to wake up next to my husband and this year also with Noel sleepin on my belly.
Christmas is not only about the Christmas tree or presents. It's about our Savior Jeusus Christ that we owe everything to. We are so grateful to Him,.

It's time for Christmas breakfast here. Which we eat on the floor bt the tree in our house. It's always fun with a picknick!

Have a great day!

23 december 2009

1-0

Ett kräk fast i fällan!

1-0 till Petterssons!

22 december 2009

Små vidriga kräk i skafferiet!

Vi har fått kräk! Små vidriga möss med äckliga svansar springer runt i mitt skafferi och äter min mat.

De prasslar runt där som om det vore helt okej att vistas där inne. Som om det vore deras privata tillhåll. Men jag är av en helt annan åsikt. Skafferiet är till för mat som vi i vår familj ska äta. Vi har gärna gäster som äter av vår mat men då föredrar jag gäster utan svans.

Tillfället för dessa kräk att dyka upp är lite illa valt kan jag tycka då det ju ska lagas en hel del mat och bakas ett och annat. Jag vägrar att öppna skafferidörrarna så för varje sak jag behöver får jag ropa på Mikael som får ta ut det åt mig. Han är modig till skillnad från mig.

Han är så modig att han vågade öppna skåpet igår på natten när han hörde prassel där inifrån. Där inne sprang en omkring som stannade upp när han öppnade och tittade honom rakt i ögonen. Han sa inte ett ord. Mikael alltså. Inte ens ett litet skrik. Jag hade skrikit så alla i området hade vaknat och jag hade gråtit och hoppat.

Nä fy sjutton för kräk!
***
We have mice. Mice in the kitchen. I hate mice and I don't want them in my house. Mikael is working on killing them. I hope they die fast.

Bebisfötter

Finns det något mysigare än bebisfötter. De är så små, så perfekta och så otroligt pussvänliga.

Men sen så kommer ju de där tjocka låren om ett tag och de måste man ju bita i förstås. För att inte tala om rumpan.

Så jag vet inte vad som vinner faktiskt. Just nu är det fötterna för Mumin har ju inte tjocka lår än. Benen och låren ser mest ut som Kermits ben. Inte mycket att komma med med andra ord. Hur de där benen någonsin ska kunna användas till att gå på har jag ingen aning om.


***

I love small feet. Babies feet are so cute and kissable.

But I also love babies butts and their thighs when they get chubby.

Kurragömma??

Mamma, varför heter det kurragömma?
Ja du, det vet jag faktiskt inte. Man gömmer sig men vad kurra betyder vet jag inte.
Kanske kurrar det i magen?
Ja kanske.
Nä, det är nog att det kittlas i magen när man leker tror jag.

Helt underbart sätt att förstå ett ord. Varför det heter "kurra" kan man verkligen undra men nu tänker inte jag fundera så mycket mer på det för min femåring har ju hittat lösningen.

18 december 2009

Julkonsert

När Stella var 10 dagar gammal var vi på julkonsert i kyrkan. Hon sov på min arm hela tiden.

I dag är Noel 10 dagar och vi ska till kyrkan på julkonsert i kväll. Pappan ska sjunga och vi ska lyssna.

Mysigt!

***
I went to a Christmas concert at church when Stella was ten days old.
Noel is ten days today and we are going to the Christmas concert at church tonight. Mikael is singing in the choir and we are going to listen.

17 december 2009

Lite dåliga nyheter och väldigt väldigt goda nyheter!

Jag tror vi tar och börjar med de dåliga nyheterna. Det är alltid trevliga att avsluta med det som är bra. Tycker jag.

Den senaste natten var helt galen. Noel kunde inte sova för hans mage gjorde fasligt ont. Jag har aldrig sett en bebis ha så ont. Han skrek värre än jag någonsin hört en liten skrika och var stel som en pinne. Han hade så ont! Jag försökte febrilt att trösta honom. Stod och "studsade" med honom i famnen med fogar som skrek av smärta. Han grät, mamman grät förtvivlat och pappan grät han med. Av maktlöshet. Det var hemskt. Jag vet inte hur länge jag stod där och studsade. Jag vet att Mikael sa till mig att sätta mig ner eftersom jag hade så ont men jag kunde inte förmå mig att göra det. Till slut somnade han i min famn. Gnyendes!

Bar med honom till sängen för att lägga oss men ligga ner gick inte. Så mamman fick snällt sitta upp i sängen med liten Mumin i famnen. I tre och en halvtimme! Mikael och Mumin sov gott och jag satt vaken men bultande huvudvärk.

Nästa sovpass sov han lugnt och mamman fick äntligen sova hon också.

Så de dåliga nyheterna är att det verkar som lillen har koliktendenser. Men vi får se. Det kanske var en tillfällighet.

Och så de goda nyheterna. För detta är det bäst att ni håller i er för det är helt otroligt. Detta har fömodligen aldrig hänt i världshistorien. En myndighet som jag avskyr med en passion ringde och kom med goda besked och var samtidigt trevliga. En omöjlighet!

Igår ringde en kvinna från Försäkringskassan för att uppdatera mig i mitt ärende angående föräldrapenning. Har ni hört?? Hon ringde upp för att tala om hur det går. Kan de sånt? Dessutom lät hon hur trevligt som helst HELA samtalet. Hon var tålmodig och lyssnade till mina puckade frågor.

Hon gick igenom en massa siffror som jag förstås inte förstod något av men jag lyssnade. Sen när hon var klar med rabblandet av detta så säger jag: Och jag kommer att få lägsta föräldrapenning eller hur? Varpå kvinnan svarar: Onej, absolut inte. Du får bättre än förra gången. Att du varit sjukskriven skrivs av och tiden som du varit arbetslös ska du kompenseras för så vi uppgraderar din årslön för att följa löneutvecklingen som ju du missat.

Är det någon som fattar vad det hela betyder? Det betyder att jag kommer ha högre föräldrapenning än med Stella och att jag ökar min inkomst med många tusen jämfört med min a-kassa som jag har nu.

Jag la på luren och var i chock. En trevlig kvinna på försäkringskassan hade ring mig för att ge mig goda nyheter.

Det var det för denna gången.

Myrans tankar

I går när det var dags att lämna på dagis sa jag till myran att jag inte sovit inatt för Noel hade varit vaken. Jag kunde se kugghjulen i hennes hjärna sätta igång:

Men mamma, hur blev det morgon då? Du sov ju inte.

Ojojoj, tänkte jag. Nu gäller det att tänka snabbt:

Du sov ju gumman. (puh, hoppas den går hem)
Ah, vilken tur!

16 december 2009

Lille Noel!

Här är han! Lillkillen som har flyttat hem till oss.


Helt nybakad
Att vägas var inte toppen men visst
är han söt?!
Vår gulsots pojke
Bara väldigt väldigt söt

13 december 2009

Underverket är här!

Jag vet! Jag vet! Jag borde lägga upp bilder på underverket som kom till oss den 8:e december klockan 7.36. Han vägde 2985 g och var 50 cm. Men den här mamman är ganska trött och har inte riktigt hunnit gå igenom foton än.

Men lille Noel är helt underbar. Han äter, bajsar och sover. Precis som en femdagars bebis ska göra. Han är bedårande tycker vi och är så glada för honom!

Nu ligger han och sover bredvid mig i soffan iklädd tomtedräkt luciadagen till ära. Idag är dagen då han var beräknad att födas men vi såg till att han kom lite innan.

04 december 2009

Lussegubbar

När det bakades lussebullar igår bestämde Stella sig för att göra några lite mer otraditionella varianter.

Hon gjorde en häst med sadel och en avbild av sin lillasyster Tintin. Båda är mycket lika originalen måste jag säga.

En häst
Tintin


03 december 2009

Lussekatter

Det blev lussekatter idag. Känner mig oerhört duktig som orkade med det. Dom blev mumsiga.

Myrans tankar

Jag hinner inte alltid skriva ner vad Stellas alla fantastiska kommentarer. Det går inte med tanke på hur mycket hon pratar på en dag. För det mesta blir det att jag skriver ner saker som är komiska eller när hon kommer på något smart i något ämne som vi diskuterar. Men ibland kommer det en och annan riktigt genomtänkt fråga eller tanke. Sådant där som man kanske inte alltid tänker att en femåring går runt och grubblar på. Stellas senaste fråga i den kategorin var:

Mamma, jag vet vad höjd är men vad är bredd?

Det tycker i alla fall den här mamman var en rätt så ovanlig fråga från en femåring. Jag förklarade för henne och hon gick nöjd därifrån.

Sömn??

Skulle det vara helt omöjligt för min kropp att låta mig sova en natt i alla fall. Bara en ynka liten natt. En!

I natt har jag sovit mellan 04.00 och sisådär 05.30. Jag anser inte att det räcker. Det är för lite för mig. Resten av tiden har jag försökt vända mig i sängen, gått på toa så många gånger att jag inte har någon aning om hur många gånger det blev till slut och ja, inget mer egentligen.

Nu har jag huvudvärk och om möjligt ännu ondare i kroppen och jag har lovat myran att vi ska baka lussekatter idag. Just nu känns det som en omöjlighet. Vi får väl se.
***
Is it really that impossible for my body to let me sleep through just one night?
I only got 1½ hours last night and that is not enough for me. So now my body hurts even more which I didn't think was possible.

02 december 2009

Pepparkaksbak

Det blev pepparkaksbak idag. Enkelt och roligt!

Stella var väldigt stolt över sina fina pepparkakor. Hon behövde inte speciellt mycket hjälp utan klarade det galant själv.

Imorgon tror jag att vi tar och bakar lussekatter!




***
We decided to bake ginger bread cookies today. Easy and fast to do.
Stella was very proud of hers and had a great time.

Trött, trött, trött

Nu är jag trött. Väldigt trött.

Kroppen orkar inte så mycket mer. Den har ont och vill vila. Hjärnan är också trött och vill tänka på andra saker än: när kommer den här bebisen ut?

Men jag har lite saker kvar som jag vill få gjort innan Uffe kommer. Jag vill baka lussekatter, julpyssla med Stella och ta fram julkrubborna.

Detta ska jag försöka få gjort trots trötthet.