01 september 2008

balett-tjej???

I lördags satt myran och tittade på tv. Det var ett program med barn i elva årsåldern som dansade balett. Programmet höll på i en timme och hon satt med öppen mun helt tyst hela timmen. Helt hänförd!!! När programmet var slut dansade hon runt i vardagsrummet i minst en timme. Mest gjorde hon snurrpiruetter med armarna i en båge över huvudet.

Då bestämde mamman sig för att ringa och se om det gick att få plats på en danskurs och till mammans glädje så fanns det platser kvar i måndagsgruppen. Myran och mamman skyndade i väg till affären för att köpa dansskor och ballerinadräkt. Ja, en ballerinadräkt var det absolut tvunget att vara. En rosa med tyll.

Och idag, måndag, var det äntligen dags. Lilltjejen studsade iväg till bilen. När vi kom fram ställde hon sig vid ett fönster och tittade in i en danssal där det pågick en balettlektion. Det gick knappt att få henne därifrån när det var dags att gå in i hennes danssal.

Väl inne i danssalen började hon göra piruetter och väntade glatt på att fröken skulle börja och sen dansades det loss i en halvtimme. Det dansades fjäril och lektes cirkushäst. När lektionen var slut tittade hon på mig och frågade: "Men mamma, när ska vi dansa balett då?"

Ja, vi får väl se vad det ska bli av det här?? Blir hon en primaballerina tro??




1 kommentar:

  1. Hon kan nog gå långt!
    Du måste se till att ta ett fint, skarpt foto på ballerinan så du har inför framtiden!

    SvaraRadera