08 september 2008

Söndagkväll...

Det har varit en sån där perfekt kväll. En kväll då man bara har det mysigt tillsammans och alla är glada. Då man känner att här vill jag vara för jag har dom jag älskar mest i hela världen bredvid mig.

När Myran kom hem från sin pappa satt hon, M och mamman tillsammans i soffan och tittade i djurböcker tillsammans en lång stund. Myran pekade och talade om vad alla djuren hette och tyckte att alla djurungar var sååå söta.
När vi hade tittat klart i böckerna bestämde vi oss för att vi behövde lite fika men för att det skulle kunna bli så behövdes det bakas. Så vi satte igång med att baka en sockerkaka. Lilltjejen var ihärdig. Hon knäckte ägg, hällde i mjöl, socker och vispade för fullt. Men det hon gjorde mest var att smaka på smeten förstås.
Medan kakan stod i ugnen "byggde" hon en båt av alla sina böcker på golvet i vardagsrummet. Hela golvet blev en enda stor båt.
Sen var det förstås dags för fika. Kakan skars upp och vi satt alla mös tillsammans. Myran var väldigt nöjd med sin kaka och gick snällt med på att det var dags för sängen när kakan var uppäten.

En mysig och rofylld kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar