04 september 2008

Huvudfoting...

Myran har kunnat rita huvudfotningar ganska länge men hennes intresse för det har inte varit så stort så mamman har bara fått en sådan teckning tidigare. Men häromdagen satte produktionen igång på allvar. Det ritades huvudfotingar på löpande band.

Först en stor "cirkel" sen öga, öga och näsa på rad och sen en mun. När detta är gjort ritar man till armar och ben. I slutet av varje arm finns en hand, det vet ju alla och handen har fingrar. På benen ska det finnas skor. Just den här huvudfotingen har tre ben så då behövs det tre skor. Sen ritar man till hår för det har alla gubbar. Men absolut viktigast är ändå naveln. Den ritar man till allra sist!

Det var en fröjd att titta på henne när hon höll på med sina mästerverk. Det var stor koncentration ska ni veta och väldigt stolt var hon för varje flicka eller pojke som ritades.

Det mamman tyckte var roligast var när hon tittade på sin huvudfoting för att se om hon hade missat någon väsentlig kroppsdel. Hand finns, fot finns, navel finns. Hmm...finns det någon hals? Ja , det gör det ju. "Mamma, ser du? Den har en hals också." Jag har tittat länge men ännu inte hittat halsen men det kanske någon av er gör...

2 kommentarer:

  1. Jättefin huvudfoting! Roligt att det har lossnat!

    SvaraRadera
  2. Näpp. Någon hals skådar inte mitt norra öga i alla fall.

    SvaraRadera