17 juni 2008

Utflykt till Universeum....

I går åkte vi på utflykt till Universeum. Alla myrans bästisar skulle också dit så hon blev väldigt exalterad när jag sa att vi skulle åka.
Vi packade ner matsäck och annat som är bra att ha med sig och galopperade mot spårvagnen. Missade den precis så vi satte oss på bänken och väntade in nästa. Så kan det bli ibland.
På Universeum roade sig barnen ganska bra på egen hand. Titta på fiskar och hajar är toppen för att inte prata om att gå balansgång över bassängen med rockor eller klättra på den stora grodan. Inne i regnskogen träffade vi på en leguan och två små apor. Aporna var väldigt söta men gillade inte när man kom för nära. Den här mamman fick en lättare dos av panik när lilltjejen fick för sig att stå väldigt nära och inte ville lyssna när jag sa till henne och dessutom hade för många framför mig för att kunna ta tag i henne. K skrattade åt mig men det skulle hon nog inte ha gjort för efter att vi kom ut ur regnskogen och gick in på "lekavdelningen" fick hon sitta helt still länge för hon var så snurrig i huvudet. Då skrattade jag.
Att leka i "lekrummet" är det bästa med Universeum tycker min tjej. Där kan man hoppa på hjärtmadrassen och köra bil och lastbil. Det är kul grejer det. Vi var där inne länge och lät barnen leka av sig.

Det blev en mycket lyckad utflykt. Vi var väldigt nöjda efteråt men trötta. När vi kom hem vilade vi båda två.

Många fler så här trevliga utflykter ska det bli i sommar. Får jag önska så hoppas jag att det blir mycket bada.

Man måste sitta längst bak när man
åker spårvagn.
Myran visar sin lilla kompis den stora fisken.
Balansgång över rockbassängen.

Klättring på stor groda.

Även K var tvungen att testa!
Apan i regnskogen.
Hoppa ner på hjärtmadrassen var det roligaste.

2 kommentarer:

  1. Kul att hon är så söt med lugg!

    SvaraRadera
  2. humanistmorsan: javisst är hon söt men det jobbiga är att jag inte känner igen henne. Jag är inte övertygad om att lugg är det rätta.

    SvaraRadera