08 januari 2010

Fullt hus, gråtande barn, äckliga kräk och brödbak

I dag har det varit full rulle här hemma. Min mamma, min syster, Emmy och Anders har varit här. Huset fullt är alltid trevligt.

Min mamma kommer innanför dörren och det tar inte ens fem minuter så har hon tagit tag i dammsugaren och dammsuger hela huset. Mer rastlös människa får man leta efter men nu är golven rena. Inte dumt alls.

Mikael och Anders flyr fältet ganska snabbt. Det vankades Jula och Biltema. De var borta länge och kom lyckliga tillbaka. Grabbeftermiddag i favoritaffärer utan barn och kvinnor som störde. Kan det bli bättre? Antagligen inte.

Myran var glad att det fanns fler som kunde leka med henne men hon sysselsatte sig mest själv. Hennes lek idag var främst att plocka fram hennes bebiskläder och se om de passade på antingen Noel eller Emmy. Den tjejen ÄLSKAR kläder!

Bebisarna turades om att gråta. Noel för att han hade ont i magen och Emmy för att hon fått sprutor.

Och mamman lagade mycket god nötstek till alla. Mums! Och mitt i allt detta organiserade kaos bestämde mamman sig för att baka bröd. Det är dags att ta tag i bakandet igen och idag var tydligen en bra dag att börja. Det blev bröd men först skulle mamman få hjärtinfarkt och dö. Dö utan att skrika. Bara dö helt lugnt.
Vi har möss hos oss som ni ju redan vet. Mamman bestämde sig för att vara modig och öppna skafferiet själv och hämta det nödvändiga för att baka bröd. När jag böjer mig ner för att ta ut bakmaskinen ser jag den. Det äckliga kräket! Död! I en fälla! Jag stängde dörrarna mycket mycket snabbt och satte handen för munnen för att inte skrika högt. Jag gick ut i vardagsrummet. Försökte säga vad jag sett men lyckas till en början inte gå något sagt alls. När jag till slut får munnen att fungera tycker alla andra att det är äckligt. Ja alla utom Stella som genast ska öppna skafferiet och titta. Min mycket modiga syster tar tag i det hela och får ut kräket ur skåpet, torkar rent och tar ut det jag behöver för att baka. Stella tyckte inte alls det var äckligt. Den såg ju ut som ett gosedjur. Söt som en kanin. Så nu kommer mamman inte öppna skafferiet förrän Mikael hat tätat alla hål och gjort det omöjligt för kräken att komma in. 2-0 till Petterssons!

Det var vår dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar