25 mars 2010

Nu, NU är våren här!

I dag har vi haft en helt fantastisk dag i vårsolen. Solen värmde helt underbart så det gick att greja ute på altanen i bara kortärmat och barfota. Stella var hur lycklig som helst. Hon har längtat efter att slippa ha en massa kläder på sig.

Vi sådde blomfrön till mammans sommarrabatt och Mikael beskar äppleträdet. Noel satt i sin höga stol och tittade på.

Efter trädgårdsfixandet tog vi en skön promenad. Stella fick en stor dos av klättring och var hur nöjd som helst. Vi hittade en skogsväg som vi inte visste fanns nära vårt hus. Det kändes som man var i en stor skog trots att vi ju visste att vårt område låg bakom träden och Opaltorget en bit bort.

Vi såg många vårtecken medan vi promenerade. Krokus i massor och en hel del snödroppar. Porlande små bäckar och några vårfloder. Enormt stora mängder av hundbajs och en hel del skräp som kommit fram nu när snön smält bort. Vi såg folk som sopade gångar, grejade i sina trädgårdar, städade sina båtar (som stod vid deras hus) och skakade täcken. Det sista vårtecknet vi hittade som gjorde mamman lycklig ända in i själen var ett stort träd med videung. Fina gosiga videkissar!


1 kommentar: