06 augusti 2010

Mamma klätterställning

Den här delen av att ha bebis hade jag visst glömt bort. Då när man agerar klätterställning. Då bebis ska klänga, klättra, stå, gunga och diverse andra saker som bebisar gärna hittar på när mamman ligger ner. Förutom att det stundvis kan göra ganska ont då hela bebisens tyngd vilar på bröstkorgen eller när näsan agerar handtag så blir man rätt så blöt. Bebisar dregglar ju en hel del som ni vet.

Varje morgon får mamma vara klätterställning. Den där stunden efter att spjälsängen inte längre duger som lekplats och mamman inte riktigt är redo att gå upp. Den stunden kan variera i längd men slutar alltid av samma anledning: att mamman tröttnat på att bli klättrad på samt att hon inte längre står ut med bajslukten från morgonblöjan.

Sen händer det att man får vara klätterställning under dagen också. På golvet när man leker eller när vi sitter i soffan och bloggar tillsammans. Fast när vi bloggar handlar det mest om vem som är bäst på att komma åt tangenterna. I det läget blir klätterställningen lite jobbig för en bebis för den flyttar sig lite fram och tillbaka för att tangenttillgängligheten ska bli svårare. Då blir bebis väldigt frustrerad men det tycker mamman inte gör något alls. Tror man att mamman är till för att klättras på så får man räknas med att hon hämnas lite då och då (notera att inte hämnden går ut på att bebis blir mammans klätterställning).

Nu undrar den här mamman om det skulle vara möjligt att då och då hyra in någon annan att agera klätterställning så mamman får vila lite. Det är ju så att klätterställningsstadiet är ganska långt. Någon frivillig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar