06 juli 2010

Gnälligt barn vs städning

I dag har jag påbörjat städning av huset minst tusen gånger men varje gång jag tagit steget har Ploppen börjat gnälla. Min Plopp gnäller inte. Han är alltid glad. Men inte idag inte. Idag har han faktiskt inte gjort annat än gnällt. Jo, och hostat också. En sådan där jobbig hosta som suger musten ur vem som helst. Både den som hostar och de som hör på. Lite synd har det allt varit om honom.

Men när han tar två timmar på sig att somna så blir en mamma lite lagom irriterad och när han sedan vaknar efter en halvtimme så börjar irritationen övergå i lite mer än så. Och när han fortsätter med att absolut tokvägra att äta mat och istället spottar ut den över hela sig själv ja då är det nära, mycket nära. Men då tejpar mamman mungiporna i ett leende och åker iväg och fixar lite ärenden för det brukar han tycka är roligt. Fast tydligen inte idag. Idag var det inte roligt alls. Inte ens när han fick dricka saft för att det har mamman läst att man ska ge barn när de har hosta för det finns ingen hostmedicin till bebisar. Grrr! Så ärendena såg vi till att ta oss igenom fort för att snabbt åka hem och göra ett försök att få en bebis att sova, igen. Det gick inte bra den här gången heller. Så mamman satte honom i sin säng med ett gäng leksaker och la en kudde över sitt ansikte och somnade. Sov tills hans gnäll övergick i gallskrik. Då var det dags att hitta på något nytt. Det fick bli en filt på gräsmattan och lite nya leksaker. Där fick han sitta tills han tyckte att det var en bra idé att nästan kväva sig själv med ett på tok för långt grässtrå. Vill påpeka att mungiporna är fortfarande tejpade på mamman. Nästa distraktion blev sitta i soffan med mamman och leka med hennes mobiltelefon. Vad gör man inte för att få tyst på gnället. Det funkade i kanske tre sekunder. Sen fick mamman övergå till hopp och studslekar. Då kom pappan hem. Mamman lämnade glatt över världens gnälligaste barn och satte igång med det som hon tänkt hela dagen: Städa!!

Hjälp vilket fantastiskt roligt liv jag har. Gnälliga barn och städning av hus. I dag vann städningen över gnäll i rolighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar