23 februari 2012

Önskerubrik: Jag mår bra när...

Hur mår du? är en fråga som jag får väldigt ofta. Det är en fråga som förföljer mig kan jag känna ibland. Det blir ju förstås så när man dras med det ena och det andra som tenderar att dra ner mitt välmående och göra livet jobbigare för mig. Jag vet sällan vad jag ska svara på den frågan så mitt svar blir oftast, det går. I "det går" ingår att det är inte helt värdelöst och livet rullar på. Det är sällan helt värdelöst faktiskt. För det mesta tycker jag allt att livet är toppen och att allt är som det ska även om det förstås finns saker att klaga på om jag verkligen sätter den sidan till.

Jag mår bra när jag känner mig närvarande i mitt liv. Alltså när jag upplever att det inte är omständigheterna omkring mig som styr utan att jag har möjlighet att påverka och ändra. Vissa dagar är sådana att jag inte kan göra något åt hur jag mår och då blir jag väldigt frustrerad även om jag har lärt mig att leva med det men det är aldrig roligt att vara styrd av omständigheterna. Jag mår bra när jag har mina barn och min man omkring mig. De gör mig glad och får mig att vilja göra så gott jag kan hela tiden. Jag mår bra när jag får möjlighet att sitta ner och reflektera över saker i mitt liv så att jag får perspektiv på varför saker är som de är just nu och vad jag ska göra för att antingen se till att det fortsätter så eller hitta vad jag behöver ändra på. Jag mår bra när jag läser en bra bok, skriver en för mig bra text, jag kramas med mina barn, pussar på min man, umgås med mina vänner och familj och när jag pysslar saker med händerna.

Det finns mycket som får mig att må bra. Visst är vinterhalvåret jobbigt men varje år överlever jag och så kommer våren och ljuset och jag glömmer bort vintern för ett tag. Det är härligt trots allt att det inte alltid är på samma sätt. Ombyte förnöjer.

2 kommentarer:

  1. Visst är det svårt att svara på den frågan, det tycker jag också. Jag har en hel del gravidkrämpor, den ena som avlöst den andra, och när folk är gulliga och frågar hur jag mår orkar jag faktikst inte alltid svara för jag vill inte prata om det alltid. Jag vet ju att det är övergående och köper krämporna för jag vet att jag väntar något gott. En bebis. Då brukar jag också säga ungefär, "det rullar på". Sköt om dig! KRam Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en svår fråga att svara på för bara för att man är sjuk så betyder det inte att livet bara är dåligt. Gravidkrämpor är verkligen inte roligt. Stackars dig!

      kram

      Radera