27 oktober 2012

Antiinflammatoriskt.

Eftersom jag har ledsjukdomar, psoriasis artrit och Bechterews sjukdom, så tänker jag mycket på vad jag äter. Jag har läst böcker och studier om vad man ska tänka på och hur man ska äta och jag har totalkoll på vad jag som är bra för mig att äta. Jag har under de två senaste åren ändrat min mathållning nästan helt vilket inte har varit helt lätt eftersom många av de saker jag idag inte äter är sådant som jag älskar att äta. Jag är till exempel en riktig köttätare. Jag trodde aldrig jag skulle kunna leva utan kött men där hade jag helt fel. Jag trodde heller inte att det skulle vara möjligt att laga mat utan mjölkprodukter men det går alldeles utmärkt.

(bild lånad från internet men minns som vanligt inte varifrån)
 
Jag äter alltså inget rött kött, väldigt lite mjölkprodukter och är mycket selektiv med kolhydraterna. Det blir mycket kyckling kan jag säga. Ägg ingår i gruppen mat jag inte ska äta men det har jag valt att äta ändå. Jag kan ju inte välja bort allt. Utan ägg tror jag faktiskt inte jag skulle klara mig. Det är en del av min basföda.

Jag äter alltså inte som jag gör för att gå ner i vikt vilket alla tror är den främsta orsaken. Nej, den främsta orsaken är att jag ska slippa ha så ont i kroppen men självklart är det så att det även lett till viktnedgång. När jag slarvar med maten tar det inte många dagar innan kroppen ger sig till känna. Jag har svårt att komma ur sängen, jag kan knappt ta mig ner för trapporna och mina armar duger inte till alls. Den största boven är det röda köttet. Kött är livsfarligt så det äter jag mycket mycket sällan och faktiskt saknar jag det inte så mycket. Men så är det väl när man vet vad det orsakar. Ont är verkligen inte roligt att ha.

Mitt sätt att äta passar verkligen inte alla och jag har inget direkt vetenskapligt bevis på att det är så att detta stämmer men för mig gör det det. Min kropp är lycklig om jag håller mig ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar