05 december 2011

Helgen som gick och måndagslistan.

Så var det måndag. En efterlängtad måndag faktiskt för det betyder att vår intensiva helg är slut. En helg fylld med aktiviteter främst för en Stella men vilket innebar en massa körning för oss vuxna.

Fredagen började med lek hos kompisar vilket var väldigt efterlängtat. Efter leken var det snabbt hem för lite mat och sen skulle Stella köras på badkalas. Medan badkalaset pågick passade Noel och jag på att städa här hemma innan det var dags att åka och hämta henne igen. När hon var hämtad tog vi en extra tur för att hämta upp pappa som varit på julbord. När vi kom hem satte jag mig i soffan och vägrade göra något mer.

Lördagen började med en väldigt trevlig morgon vilket kändes skönt eftersom jag visste att det skulle bli en hel del att göra resten av dagen. I det galna regn och blåsvädret bar det iväg för att köra Stella till ännu ett kalas. Denna gången ett balettkalas. Medan hon balettade så passade vi andra på att storhandla och sen tillbaka för att vara med en stund på kalaset och sedan vidare för att hämta mormor. Mormor skulle vara hos oss under helgen vilket alltid är efterlängtat. När mormor kom var det matlagning som gällde och förberedelser för dagen efter. Ja och lite pysslande. Stella gjorde några pepparkakshjärtan i filt och sydde på glasyr och jag gjorde klart mina garntomtar. Pappan satte i lamporna i granen och sedan klädde vi den fint tillsammans. Jag älskar att klä granen och det är så härligt att göra det allihop tillsammans. Granen blev jättefin och lyser nu upp vårt vardagsrum.

Noel med några av sina nya leksaker.

Söndagen hade ett späckat schema vilket är ovanligt för oss eftersom det är vår dag som vi inte gör något annat än går till kyrkan och sedan umgås med familjen. Det såg förvisso så ut denna söndag också men lite mer intensivt. Efter kyrkan skulle det bli familjekalas för båda barnen. Medan vi var i kyrkan grejade mormor med middagen. Jepp, jag har en grym mamma! När vi kom hem gjorde jag världens godaste potatisgratäng och dukade och fixade med den sista piffningen innan gästerna kom. Ja och sen var det presentöppning, middag och tårtätande i massor. Hur trevligt som helst. Båda barnen var lyckliga över sina fina presenter. Noel var tvungen att ha med sina nya bilar till bordet för att kunna äta sin mat. Efter kalaset rusade vi iväg på julkonsert i kyrkan. Nä tydligen räckte det inte med kalas denna dag. Stella sjöng i barnkören och allt var så där underbart stämningsfullt som det ska vara inför jul. När vi kom hem skickades barnen i säng och vi satte oss framför tvn och sa inte mycket på hela kvällen. Ingen orkade.

Kul med storkusinen.

En späckad helg som jag otroligt nog överlevde. Det är tydligt att det är december. Det finns nästan inte en dag som inte är planerad. Det är bakning, pyssel, adventsfirande, mys och tillställningar mest hela tiden. Det är verkligen tur att januari är en lugn månad. Det behövs.

Idag är det måndag och jag är glad för att:
  • helgen blev så lyckad.
  • jag har underbara barn som är så lätta att glädja.
  • jag har en mamma som alltid ställer upp.
  • det är december och massor med jul.
  • vår gran är så vacker.
  • jag hann med en hel del pyssel under förra veckan.
  • jag fick en hel eftermiddag för mig själv. Det var välbehövligt.
  • jag har en så fantastisk man som det varit underbart att ha hemma i hela två veckor (men nu är han tillbaka på jobbet).

Veckan som kommer är inte lika intensiv vilket känns väldigt skönt. Jag ska försöka hinna sy lite julklappar har jag tänkt mig och kanske baka ett och annat. Hur har ni det mina kära bloggvänner?

2 kommentarer:

  1. Jag tycker så mycket om din fina måndagslista!

    Kram till dig

    SvaraRadera
  2. Lotta: Tack! Måndagslistorna är så bra att skriva. Det är så bra att påminna sig själv om det fina i livet. Det enkla.

    SvaraRadera