01 december 2010

1:a december och försäkringssnack.

Årets sista månad är här. Månaden som är sprängfull med roligheter hela tiden. Tänk att det är snö utomhus. Det ger julkänslan en extra dimension tycker jag. Greja jul och titta ut på den vita snön gör det mer speciellt på något sätt.

Idag öppnade vi första luckan i julkalendern. Stella var väldigt exalterad av att det var dags för första delen i årets julkalender: "Hotell Gyllene Knorren". Det ska bli intressant att se om den är något att ha. Hur som helst så är det chokladkalendern som är den viktigaste. En chokladbit på morgonen när får man det annars?

Idag har jag spenderat morgonen i telefon med försäkringsbolaget. Ville se över barnens försäkringar. Hur tråkigt som helst verkligen men det förgylldes av att jag åt en lussebulle under tiden. Medan jag pratar med den trevliga kvinnan så säger hon: "Men du har ju fött barn nyligen. Har du anmält det? (anmäla att man fött barn? Äh nä.)Det ska man göra för då får du ut pengar för nätterna du låg inne." Jaha, men hallå varför har ingen sagt det förut. Så nu kommer det 500 kr på posten för nätterna jag sov på sjukhus. Tänk vad man inte vet. Och så gjorde hon en anmälan om min ledsjukdom och nu ska jag ha roligt med att få tag på journaler och annat jox och så kanske jag får ersättning för det också. Det är trist med försäkringar men ibland kan de allt vara rätt så bra att ha i alla fall. Dessutom fick jag veta att om ens barn blir inlagt om så bara över dagen så kan man få ersättning för det också. Det visste vi inte när Stella låg inne ett helt dygn när hon var liten. Det gäller att kunna reglerna alltså. Ska nog ta och läsa på känner jag för vad är det annars för mening med försäkringar?

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag har ju att göra men jag vet inte vad som står på agendan för just idag. Det tänker jag inte bestämma riktigt än för det är jag för trött för.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera