16 augusti 2011

När vardagen börjar igen.

Jag har försökt att samla mig inför vardagen. Då när Mikael är på jobbet och jag är hemma med barnen. Då när alla tidiga mornar är mina och när jag tar de flesta nattvak. Då när skolan börjar och jag ska köra en Myra fram och tillbaka. Då när jag har dagar då jag är så trött att jag vill gråta mest hela. Den vardagen. Men också vardagen då barnen och jag hittar på busigheter tillsammans. Bakar något gott som överraskning till Mikael eller dukar bordet extra fint till fredagsmiddagen. När vi tar promenader tillsammans efter middagen eller spelar spel en mörk höstig kväll. När jag tar fram alla ljus igen och tänder varje kväll för att det är mysigt och jag känner mig gladare av det.


Ni vet ju att jag älskar vardagen men semester är härligt. Det är så skönt att ha alla hemma samtidigt och kunna åka iväg på utflykter inte bara på lördagen. Semester är lyx och det är väl därför vi inte har det hela tiden. Då hade det ju inte varit något speciellt.

Nu känner jag mig mer förberedd på vardag. Jag har laddat batterierna med att göra roliga saker med familjen under den sista semesterveckan. Vi har varit på Liseberg vilket var den mest efterlängtade utflykten i sommar och det besöket toppades med Eric Saade. Vi har haft barnvakt och åkt till GeKås och shoppat tills plånboken var helt tom. Vi har varit hos kompisar och lekt. Men framför allt har vi städat sådant där vi ignorerat under semestern. Gjort ordning för att få en bra start på vardagen.

Och så har vi varit i skogen, Myran och jag, och plockat en hel massa kantareller. Jag älskar kantareller. Det är inte mycket i matväg som slår det. När vi kom hem lagade vi en god kycklinggryta med massor med grädde och skogens guld i. Det var mycket mycket mumsigt.


Nu hoppas jag att vardagen inte ska bli allt för mörk utan att vi ska få njuta av lite mer sommar och att sedan hösten ska vara snäll mot oss. Framför allt hoppas jag på en mild vinter. Inte en regnig och ruskig vinter. Bara en snäll vinter. Det önskar jag mig.

Nu har vardagen börjat och det känns bra. Myran har denna veckan kvar av sitt sommarlov så vi har en mjukstart kan man säga. Nästa vecka börjar allt på riktigt men det är okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar