18 augusti 2011

Varning.



När man är som mig måste man ha garden uppe hela tiden. Känna av läget. Dämpa sig när man egentligen vill mer. Vila när man inte känner sig trött. Gå och lägga sig i tid på kvällen trots att man är som mest inne i något intressant. Man behöver hålla livet på lågt tempo trots att det springer snabbare än vad jag klarar att springa. Det är så det ser ut och det kan låta jobbigt. Det är det ibland men oftast känns det ändå bra. Livet är bra i det långsamma tempot. Inte alla i min omgivning håller med om att jag håller ett lugnt tempo men det gör jag om man jämför med hur det var förr. Det positiva med att inte springa så fort hela tiden är att man hinner se sig omkring. Se vad som händer, stanna upp där det behövs och inte alltid se allt i backspegeln och känna dåligt samvete för hur man borde reagerat. Ett sådant tempo ger möjlighet till meditation, inte alltid men ibland om man är receptiv nog. Det ger utrymme för många samtal och trevliga stunder. Tid för en stund med sitt favoritte och en trevlig tidning bara för att. Det är ett bra liv. Trots det långsamma tempot undrar jag för det mesta hur jag ska hinna med allt som ska göras och hur det ska få plats i min redan fulla vardag. Schemat i mitt huvud skrivs ständigt om, uppdateras efter hand och testas om och om igen. En del av livet att göra så. I mitt schema måste det finnas tid för vila. Det behöver finnas en plats för sömn på dagen för att det hela ska gå ihop. Det går inte alla dagar och jag överlever ändå men jag har ingen hjärna när väl kvällen kommer och en kropp som inte riktigt fungerar men även det går att leva med.

Man måste acceptera. Man måste gå med på de begränsningar man har. Bli vän. Hitta mönster. Enas. Gör man det så finner man frid. Frid i själen är det jag söker varje dag. Vissa dagar får jag jaga och andra dagar finns det bara där. Jag har funnit mitt sätt i mitt kaos till liv och jag älskar det.

5 kommentarer:

  1. Det svåraste är att acceptera tycker jag. Acceptera ett tempo, en begränsning. Jag tycker alltid det finns ett annat sätt, men ibland kanske man bara ska sluta fundera på det? känner mig lite svamlig nu. Skyller på första jobbveckan!

    SvaraRadera
  2. Trillingnöten: Acceptans är väldigt svårt och något man får göra om och om igen. Det är just det där med ett annat sätt man måste släppa annars gör man det jobbigt för sig själv men det tar tid att vilja inse det.

    SvaraRadera
  3. Det är förfärligt svårt att acceptera men oerhört befriande när man väl når dit. Men som Dorro säger behöver man göra om det många gånger eftersom sjukdomen gärna blir bättre och sämre i perioder och det går ruskigt snabbt att vänja sig vid ett högre tempo under en period när man mår bra. Kram på dig!!

    SvaraRadera
  4. Åh, jag känner igen mig i dina ord vännen. Dina ord berör och de går in i hjärtat på mig. Jag lever ju själv numera i ett långsammare tempo. Det var en lång väg dit men när jag väl stod inför faktum fanns det inget annat val. Men insikten om hur jag måste leva för att må bra har gjort mig stark. Jag märker att jag mår bättre i det långsammare tempot. Det gör acceptansen så mycket lättare.

    Ta hand om dig vännen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Hanna: Precis så är det. Det är nästan så att det är förödande att ha må-bra-perioder. När man har accepterat så känner man sig fri konstigt nog. Fri i ett begränsat tillstånd. kram vännen

    Lotta: Ja om man kan se att man mår bättre så gör det helt klart skillnad för acceptansen. Vägen till acceptansen handlar ju så mycket om att släppa på sina egna tankar om sitt liv men när man har accepterat inser man ju att man kan ha samma liv ändå men på ett annat sätt. Kram vännen!

    SvaraRadera