27 mars 2012

Solsken.

Alltså det här med sol. Vilket fantastiskt bra påhitt tycker jag. Den värmer, den gör en glad, den ger energi och den skapar fler möjligheter.


Att kunna gå ut och inte behöva ha så mycket kläder på sig och ändå känna sig bekväm känns som en befrielse. Jag är inte förtjust i att ha på mig en massa lager med kläder så detta är verkligen efterlängtat. När man vaknar på morgonen och känner solstrålarna genom fönstret sprids det en lycka genom kroppen. Den typen av lycka som bara solen kan skapa inom mig. Härligt och varmt. En disig dag känns mycket tungt och tråkigt men samma saker känns knappt betungande en solig dag. Underligt det där egentligen.


När solen kommer fram och värmer upp oss och allt annat omkring oss skyndar vi ut. Ut på lekplatsen, gräsmattorna eller altanerna. Ut för att vända ansiktet mot solen och njuta av den så saknade värmen. Det är som kroppen suger i sig strålarna och tinar upp den sovande människan. Solen värmer upp jorden och blommorna börjar sakteligen att visa sig och snart kommer de gröna löven på träden. Allt får sig en nytändning. Visst är det härligt?

1 kommentar:

  1. Ja, precis så är det. Man orkar och hinner hur mycket som helst bara det är lite sol!

    SvaraRadera