23 september 2011

Höstmat.

På facebook pratas det om rödbetor bland mina vänner. Jag älskar rödbetor. Det är nog nästan det bästa jag vet. Så det är en av sakerna jag längtar efter med hösten när rödbetorna är så där extra goda. Allra bäst är det när man gör det tillsammans med potatis och rödlök i ugnen och sedan smular på fetaost mot slutet. Allt ska skivas i tunna skivor så man inte måste vänta en evighet på att äta. Tzatziki är gott till. Man kan ha kyckling till om man vill men man måste inte. Rotfrukterna räcker gott. (Man kan ha en massa andra rotfukter också men jag är inte så förtjust i det så jag skippar det.)

En annan sak jag gör med rödbetorna är att jag kokar dem och sen river jag dom. Hemma i min familj åt vi ofta rivna rödbetor tillsammans med lite rivet äpple i och en skvätt med citron. Det är supergott till en mustig köttgryta med ris. Rödbetssalladen eller vad man ska kalla den går bra att äta kall eller varm. Lika gott hur som.

Jag har tyvärr inga vackra bilder på detta för jag har av någon underlig anledning inte kommit igång med rödbetsätandet för säsongen men det ska jag se till att rätta till väldigt snart.

Något annat i matväg som jag ser fram emot med hösten är rotmos. Jag trodde inte jag tyckte om det eftersom det är kokt morot i vilket jag tycker är något av det äckligaste (jag vet man får inte säga att mat är äckligt) jag vet. Och dessutom är det kålrot som jag inte heller tycker om. Men tydligen blir det väldigt gott i kombination. Jag erkänner att jag inte tar lika delar med morot som potatis och kålrot. Moroten får inte tränga igenom. Fläsk och senap till detta och jag kan inte prata förrän tallriken är tom.

Vem säger att det inte finns bra saker med hösten?

2 kommentarer:

  1. Det finns massvis med bra saker med hösten, men rödbetor är inte en av dem ;) Inte för mig.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Husfrun: Nja jag vet inte om det finns massor med bra saker men det går att hitta om man letar ordentligt. kram

    SvaraRadera