10 mars 2011

Öppna förskolan på semledagen.

På semledagen var det äntligen dags att gå till Öppna förskolan Trädet. När Stella var liten var vi där jämt. Det var som ett andra hem. Vi var några stycken som samlades där och barnen lekte och hade hur roligt som helst och vi mammor satt och pratade och fick massor med social tid utan bebis i knät hela tiden. Det var en plats för vila för trötta mammor.

Med Noel har det inte blivit att vi har varit där för det har inte passat med hämtningar av stora tjejen på skolan och en hel massa andra ursäkter men nu kände den här mamman att det var dags för ändring. Dags att bli social igen efter en vinter boendes i en grotta. När Stella fick höra vad som var i görningen sa hon å det bestämdaste att hon inte skulle till skolan utan följa med för hon ville vara med när Noel fick leka på Trädet. Mycket noga att storasyster skulle vara med ansåg hon. Trädet har helt klart en fin plats i hennes hjärta.

Vi gjorde oss glada ordning på förmiddagen och tog oss iväg. Vi var där först. Inga andra barn. Inga andra mammor. Bara underbara fröken Iréne. Den bästa förskolefröken i världen. Hon hälsade oss välkomna med att säga: "Nämen här kommer ju en del av inventarierna". Det kändes gott. Senare visade det sig att "en av mina käraste vänner" nappat på idéen och också dök upp och plötsligt kändes allt rätt. Som "förr i tiden". Mamman kände lycka i sitt hjärta.

Semlorna stod klara på fatet och väntande på mumsande mammor

och söta flickor.
Noel var lyrisk över alla leksaker som fanns och han gick från den ena saken till den andra med stora ögon. Bilgaraget var en favorit.
Men en sväng-om med åsnehästen var inte helt fel det heller.

Att lägga in bilar i köksskåpet höll Ploppen på med en lång lång stund. Öppna och stänga luckor måste nog nästan vara något av det roligaste som finns.


Nu blir det Öppna Förskolan för hela slanten. Det är vi helt säkra på.

2 kommentarer: