24 januari 2011

Bokstavsveckan!

Det här med att komma på vad man ska äta till middag ger mig huvudbry ganska många dagar i veckan. Nu får jag dessutom inte äta kött och då är det ännu svårare. Min underbart fantastiska kompis kom med den briljanta idéen (var det tillräckligt mycket smörande tycker du?) att utgå ifrån första bokstaven på veckodagen när man ska bestämma dagens middag. Jag köpte konceptet direkt och denna veckan är det därför bokstavsvecka.

Dagens middag måste då alltså börja på M. Det fick bli Majssoppa. Ett recept jag fick av en kompis häromveckan och bestämde mig för att prova idag.

Majssoppa

1 gul lök
200 g palsternacka
200 g morot
1 påse fryst majs (500 g)
olja att steka i
2 kycklingbuljongtärningar
1 l vatten
1 dl matlagningsgrädde
persilja
lite salt
peppar

Fräs löken i olja utan att den tar färg. Skala och skiva palsternacka och morot i slantar. Lägg i grytan tillsammans med löken och rör om. Häll i en liter vatten och lägg i buljongtärningarna. Salta lite men tänk på att det är buljong i och peppra lite. Koka i cirka tio minuter eller tills palsternackan och morötterna är mjuka. Mixa soppan tills den är slät. Servera med persilja och om man vill så kan man ha bacon till.



Jag tycker att soppan blev väldigt god. Detta trots att den innehåller palsternacka och kokt morot vilket jag i vanliga fall inte tycker speciellt mycket om. Majs smakar ju så mycket så jag tänkte att det var värt ett försök och jag hade rätt.


Till åt vi nybakt bröd med ost.

2 kommentarer:

  1. Låter riktigt smarrigt! Har faktiskt aldrig ätit majssoppa, kanske att jag skulle ta och prova ditt recept :-)

    SvaraRadera
  2. mintekopp: Jag hade heller aldrig ätit majssoppa och hade nog inte kommit på att göra en heller. Den var riktigt god faktiskt.

    SvaraRadera