25 januari 2011

Symötestisdag - virkning och stickning.

Jag har blivit tokig. Jag har börjat sticka och virka. Jag lär mig sakta hur man gör genom att titta på filmer på youtube. Det är inga märkvärdiga saker som skapas än så länge men jag börjar förstå tekniken. Sticka hade jag ju planerat att lära mig men att virka hade jag inte alls med på agendan. Virka har jag sagt att jag aldrig tänker ge mig på för att det verkar så pilligt och svårt men det var det ju inte. Rätt enkelt faktiskt. Nu måste jag bara lära mig förstå hur man gör utifrån ett mönster och inte bara genom att följa någon annan.

Här ser ni mina första små alster. Ett snett hjärta, en galet ful blomma och en liten fjäril.

Här är min lilla stickning. Mest bara räta maskor fram och tillbaka.

Jag skulle kunna tänka mig att virka koftan som Maja visar på sin blogg idag men det tror jag inte att jag klarar riktigt än dessutom har jag ingen aning hur stor jag behöver göra den för att den ska passa en sexåring. Jag tror jag får konsultera med någon expert.

Det är verkligen roligt att ge sig på saker som man alltid trott att man inte klarar av. Jag har varit förundrad över att jag faktiskt fixar att virka. Jag har en känsla av att det kommer att virkas en hel del framöver. Skulle vilja virka en filt till soffan i vardagsrummet. Mormorsrutor i olika färger.

5 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att inse att man kan ju. Det är inte så svårt bara man vågar försöka. ha en fin dag/Gela

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Det är så roligt att se dina små alster! Supersöta - inte alls "galet fula"! Helt fantastiskt att du håller på att lära dig att både sticka och virka. Hexagonkoftan som jag gör ärfaktiskt väldigt enkel, tror helt klart att du skulle fixa att virka den. Det där med storlek håller jag på att klura på nu. kommer att skriva lite om hur man kan tänka när den är klar... Va heter det ljusblå garnet som du stickar med? Tycker att nyansen var så himla fin...

    Många hälsningar fr Maja!

    SvaraRadera
  3. Gela: ja det kändes helt klart bra!
    Husmorsskolan: Jag ser fram emot när du klurat ut mönstret i större storlek. Garnet har jag hittat i min svärmors korg med gamla garner som hon i sin tur fick från sin svärmor. Så jag har ingen aning vad garnet heter eller vad färgen heter. Om du vill kan jag klippa en bit av det och skicka till dig så har du nyansen i alla fall.

    SvaraRadera
  4. Anonym11:10

    Thiгd, distrіbutοrs are so сonfident in its skills
    that they givе moneу back guarantees fοr fоlkѕ ωho try іt
    out.

    Viѕіt my page flex belt
    Also see my site: flex belt coupon codes

    SvaraRadera
  5. Anonym19:20

    Trilastin is really recognіzed tо aѕѕist get
    rid of these marks which arе triggeгed bу bodу developing and pregnancy.


    Heге is my homepage ... masfoxpro.com

    SvaraRadera