02 februari 2011

Buspojken!

Så har killen tagit sig in i kryddskåpet igen.


2 kommentarer:

  1. Haha, ett sånt busfrö ;)

    Sv: Laxlasagnen har jag hittat hos Cannolis blogg (tyvärr vet jag inte exakt länk dit, men googla om du vill komma åt fler fantastiska recept).
    4 pers:

    •ca 10 lasagneplattor, torra
    •500 gr färsk laxfilé utan skinn
    •1 fänkål ca 300 gr
    •2 msk smör
    •1 tsk anisfrön
    •200 gr färsk eller fryst spenat
    •salt, pappar
    •(2 krm muskotnöt riven)
    •riven ost
    Tomatsås:

    •1 gul lök
    •2 vitlöksklyftor
    •½ msk torkad timjan
    •1 msk olja
    •1 burk krossade tomater
    •2 krm strösocker
    •salt, peppar
    Vit sås:

    •2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
    •2 msk koncentrerad grönsaksfond
    •3 msk maizena
    •6 dl mjölk
    •peppar
    Sätt på ugnen på 200 grader. Börja med tomatsåsen, skala och hacka löken fint, fräs tillsammans med pressade vitlöken och timjan i olja 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater, salt, socker och peppar och låt såsen sjuda på svag värme ca 10 minuter. Gör sen den vita såsen, reducera (koka ner) vinet till hälften, tillsätt mjölken och grönsaksfonden. Koka upp, tillsätt maizena och vispa kraftigt. Låt koka upp och tjockna lite, krydda med peppar. Ansa sen och skär fänkålen i tunna strimlor, fräs den i smör tillsammans med anisen tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt spenaten och stek i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar samt den rivna muskoten om du vill ha med den. Vi gillar inte muskot så vi hoppar det. Skär laxen i ½ cm tjocka skivor. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, tomatsås, spenat, fänkål, lax vit sås. Översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över riven ost. Grädda den i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg. Låt vila i 10 minuter.

    SvaraRadera
  2. Husfrun: Åh, tack att du orkade skriva ner allt det där. Den ska jag göra någondag. Tack!

    SvaraRadera