25 januari 2012

Att testa nya recept.

Jag har lovat mig själv att testa nya recept lite då och då. Det är aldrig fel att utöka sin lista på goda middagar så idag valde jag receptet som fanns på baksidan av ICA reklamen denna veckan. Grekiska köttbullar i tomatsås. Jag gjorde mitt bästa att följa receptet men jag kan inte påstå att jag lyckades helt för det fanns inte peppar med i receptet och lite styrka måste det väl vara på maten trots allt. Jag tycker det blev väldigt gott men lite underligt att det inte var vitlök i köttbullarna så det tänker jag lägga till nästa gång. Jag tillsatte extra mycket vitlök i tomatsåsen istället. I receptet skulle man ha färdig tomatsås på burk men någon sådan har jag aldrig hemma så jag gjorde en egen. Till serverade jag ris och en tzatziki med gurka och tomat, inte riven utan i små bitar istället. Mumsigt! Kändes nästan lite lyxigt för en onsdag men det är väl klart man ska lyxa till det även på en vardag.
 


Grekiska köttbullar i tomatsås
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller torkad oregano
200 g fetaost
400 g pastasås
ris

Grönsakstzatziki
tomat
gurka'
avokado
paprika
grekisk yoghurt
salt och peppar, vitlök

Köttbullar: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ströbröd för att svälla i mjölken. Hacka löken. Blanda samman alla ingredienser till köttbullarna till en bra smet. Forma färsen till stora köttbullar och lägg på en smord ugnssäker form i ugnen i 10-15 minuter. Koka pastasåsen enligt eget recept eller ta en färdig burk och lägg sedan i köttbullarna.

Tzatziki: Blanda de grönsaker du vill ha med yoghurt och kryddorna.

Koka ris.

2 kommentarer:

  1. Å, det låter jättegott. Jag gillar också att testa nya recept - och letar just nu bland Icas billiga vecka - där finns många goda rätter så går snabbt att laga. Perfekt om vardagarna.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen jättegott. Ja, Icas billiga vecka brukar ha lite goda middagar ibland. Snabbt är bra. Det orkar man med.

      Radera