25 januari 2012

När är din mat slut?

Min man förundras över hur jag kan stå och titta in i ett kylskåp fullt med mat och ändå säga: Det finns inget att äta ju. Jag är jättehungrig? Jag har tänkt på detta lite, väldigt lite, och kommit fram till att det måste finnas vissa specifika matvaror för att jag ska anse att det finns något att äta. Jag tror att det är ungefär så här det ska vara för att jag ska känna att jag inte behöver gå hungrig:
  • kyckling
  • ägg
  • naturell yoghurt
  • färskost med någon god smak (perfekt att ha som smaksättare när man inte har något annat kul hemma).
  • gul lök
  • sallad och gurka
Det här räcker för att jag ska överleva tydligen. Saknas någon av dessa produkter så har vi ingen mat. Hur enkelt som helst. Se bara till att detta finns hemma känns ju som lösningen men det verkar vara för svårt för oss att klara av så jag fortsätter helt enkelt att ställa mig med kylskåpsdörren och gnälla över att jag snart svälter trots att hyllorna är fulla.

När är det slut på mat hemma hos dig?

6 kommentarer:

  1. Ofta, iaf i kylen.
    Men frysen brukar alltid vara ok..så där är jag en mästare på att koka soppa på en spik..säger mannen!
    Tänkte också på en gardin först men tyget är så tjockt, så det blev otympligt liksom. Nu ligger de slängda över fåtöljerna, får se var detta slutar.

    KRAM i kylan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du en lycklig man när maten kan lagas på ingenting. Jag är rätt bra på det också, en bra egenskap.

      Vad synd att tyget inte funkar för gardiner. Det hade blivit väldigt fint tror jag. kram

      Radera
  2. Hahaha! Jag känner igen det där! Samma här :) Eller mest maken. Finns inte Start hemma (flingorna) då kan han inte äta frukost. För det finns ju ingen frukost (ägg då? Macka? Yoghurt och musli? Gröt?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha, konstigt det där men har man ställt in sig på något så är det som hjärnan kortsluter. Min alltså.

      kram kram

      Radera
  3. Min mor brukade alltid säga...har man bara ägg så klarar man sig! Ägg och kyckling då klarar jag mej! Ett litet tag i alla fall :) Det förstås.....mina hemkokta kolor måste jag ju ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med henne. Med ägg klarar man sig: kokt ägg, äggröra, omelett, stekt ägg osv osv. Samma men olika. Kyckling är ett måste. Och utan kolor kan väl ingen leva heller:D

      Radera